ثبت شرکت در ترکیه جزئیات قابل توجهی برای شما به همراه دارد. همین امروز با ما مشاوران املاک دلوکس هومز آلانیا همراه شوید تا سریعتر به نتیجه دلخواه برسید.
میخواهیم با هم بخوانیم و بفهمیم چگونه میشود با دانایی کامل درک مراحل افتتاح شرکت ، کسب و کار خود را در این کشور راه اندازی کنیم. کسب کاری که ١٠٠ درصد آن در دست شما بوده و نیازی که شریک شدن با فرد ترک نخواهد بود
یکی از سوال هایی که باید به آن جواب بدهیم این است که آیا هدف ما از تاسیس شرکت مورد نظر مراودات تجاری میباشد یا فقط قصد دریافت شهروندی ترکیه داریم؟
در سال های گذشته ثبت شرکت در ترکیه فرایندی سریع و آسان داشت ولی با گذشت زمان و انتخاب ترکیه از سوی مهاجران برای ثبت شرکت و دریافت پاسپورت باعث سخت شدن این پروسه و طولانی تر شدن زمان شد.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
- دریافت پاسپورت و اقامت دائم کشور ترکیه
- افتتاح حساب بین المللی و مراودات مالی
- توانایی دریافت وام های بانکی
- نرخ مالیاتی کمتر نسبت به کشور های اروپایی و امریکایی
یکی از بهترین مزایا ، شما برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز به خرید دفتر کار نیستید و میتوانید در خانه ی خود هم کسب و کارتان را ادامه بدهید.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
- آماده سازی مدارک و ترجمه ی رسمی به زبان ترکی
- تنظیم اساسنامه و فرم های مورد نیاز برای ثبت شرکت
- تعیین آدرس شرکت
- دریافت کد مالیاتی از اداره ی دارایی
- تائید اساسنامه در دفتر خانه ی رسمی
- مراجعه به دفتر بازرگانی برای ثبت شرکت
- تائید نمونه امضا و وکالت نامه در دفتر خانه
- بازدید و تائید بازرسان دارایی از آدرس شرکت
- اخذ شماره ی مالیاتی پس از تائید آدرس
- اخذ کارت بازرگانی
- تصدیق دفتر حسابداری
- افتتاح حساب بانکی برای شرکت
- معرفی حسابدار و مشاور مالی شرکت
استخدام حسابدار (یا به ترکی: حساب چی) برای تاسیس شرکت در ترکیه الزامی است. این حسابدار حتما باید شهروند ترکیه باشد و نمیتوان از حسابدار خارجی استفاده کرد. حسابدار میتواند کار مشاور مالی را نیز برای شما انجام دهد و شما میتوانید پس از طی مراحل اولیه تاسیس شرکت، نسبت به استخدام حسابدار اقدام نمایید.
زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت بستگی به اداره ی دارایی شهر مورد نظر و روز شروع مراحل ، بین ١٠ روز تا ١ ماه طول میکشد ،افراد برای اقدام ثبت شرکت نیاز به دانش قانونی این کشور دارد . توصیه ی ما به شما برای انجام مراحل از افراد مجرب کمک بگیرید.
هزینه ی مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه
- سرمایه ی اولیه ثبت شرکت ١٠ هزار لیر هست
- هزینه ی حسابداری که معمولا ١٢٠ دلار در ماه میباشد
- هزینه ی اجاره ی محل شرکت که بستگی به متراژ و آدرس دارد
- هزینه ی آب، برق ، تلفن ، اینترنت
- ٢٣ درصد مالیات بر اجاره محل کار هزینه ی پرداختی در دفاتر رسمی سالانه ٤٠٠ دلار
- مالیات بر درامد خالص شرکت ٢٢٪
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه
- اصل پاسپورت هر یک از شرکاء که بیشتر از 6 ماه اعتبار داشته باشد.
- دو قطعه عکس 4 * 3 رنگی با زمینه روشن
- پیشنهاد چند نام مناسب برای شرکت
- زمینه فعالیت شرکت در ترکیه یا همان اساسنامه
- تعیین دقیق درصد سهام هر یک از شرکای شرکت
- تعیین مدیر شرکت یا هر دو شریک
انواع شرکت قابل تاسیس در ترکیه
در کشور ترکیه می توانید هفت نوع شرکت را به ثبت برسانید. در میان این هفت نوع شرکت دو شرکت آنونیم و لیمیتد بیشترین استفاده و کاربرد را دارند. برای تاسیس یک شرکت در ترکیه بین صفر تا صد هزار لیر ترکیه مورد نیاز است. با توجه به قوانین ترکیه، راه اندازی هر کسب و کاری در این کشور نیاز به ثبت شرکت دارد.
شرکت شخصی
شرکت های شخصی از کل ساز و کار یک شرکت، تنها نام آن را به دوش می کشند. این دسته از شرکت ها تنها شماره مالیاتی دریافت می کنند تا مالیات بر درآمد خود را به دولت پرداخت کنند. شرکت های شخصی نیاز به اساس نامه و درج در روزنامه رسمی ندارند. البته توجه داشته باشید که با ثبت شرکت شخصی نمی توانید اقامت یا پاسپورت ترکیه را دریافت کنید. بنابراین ثبت این شرکت ها تنها برای شهروندان ترکیه ای مقرون به صرفه و مفید است.
شرکت مسئولیت محدود(لیمیتد)
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با دو و حداکثر با 50 شریک قابل ثبت است (طبق قانون جدید شرکت با مسئولیت محدود حتی با یک سهامدار نیز قابل ثبت است). حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود 10,000 لیر و هر نوع تغییرو هر گونه انتقال سهم الشرکه شرکا باید در دفتر خانه رسمی انجام شود. البته لازم به ذکراست که چنانچه متقاضی قصد اخذ اقامت هم داشته باشد سرمایه شرکت میبایست 100,000 لیر باشد و بر اساس قانون معادل 25% سرمایه شرکت در حساب شرکت موجود باشد که پس از پایان مراحل ثبت و دریافت روزنامه رسمی قابل برداشت است.
شرکت سهامی (خاص- عام)
تاسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل 5 شخص حقیقی و یا حقوقی است. شرکا در قبال دیون و قروض شرکت به اندازه سهمشان مسئولند. در شرکتهای سهامی سرمایه باید به قسمتهای مساوی تقسیم شده باشد و هر یک از اجزاء تقسیم را سهم میگویند. لازم نیست که هر یک از شرکا به یک اندازه مشخص سهم داشته باشند بلکه هر شریک می تواند به هر مقدار که بخواهد سهم بخرد. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود. شرکتهای سهامی به دو نوع تقسیم میشود:
- شرکت سهامی خاص: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن زیر 250 نفر است.
- شرکت سهامی عام: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن بیش از 250 نفر است.
شرکت تضامنی
شرکتی است که تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود و اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد ٬هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض میباشند.
شرکت مشارکتی
در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام دیون و دارای سهم الشرکه میباشند و دیگر شرکا در مقابل دیون شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمیتوانند جزو شرکای ضامن باشند. منطقیترین و بیشترین انواع شرکت که در ترکیه ترجیح داده میشود به ترتیب شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص است.
شرکت جمعی
شرکت های جمعی شرکت هایی هستند که توسط دو شریک که باید شخص حقیقی باشند تاسیس می شوند. هر دو شریک حق دارند شرکت را جداگانه اداره کنند. هر دو شریک دارای مسئولیت هستند و ممکن است کار مدیریتی به موجب اساسنامه یا اکثریت شرکا به یک یا چند شریک دیگر تفویض شود. این شرکا در قبال طلبکاران شرکت دارای مسئولیت نامحدود درجه دو می باشند. علاوه بر این، برای یک شرکت جمعی نیازی به سرمایه وجود ندارد. شرکت های جمعی بر اساس ماده ۱۲۴ قانون تجارت ترکیه تنظیم می شوند. شرکت جمعی نوعی شرکت. است که با ثبت در اداره ثبت تجارت شخصیت حقوقی پیدا می کند. در زمان تأسیس شرکت جمعی، حداقل نام و نام خانوادگی یکی از شرکا باید در عنوان تجاری قید شود تا شرکت و نوع آن نشان داده شود. شرکت باید در اتاق بازرگانی و صنعت منطقه ای که شرکت در آن تاسیس می شود به ثبت برسد. پس از تأسیس شرکت جمعی باید در روزنامه ثبت تجارت اعلام شود. معاملات اداره مالیات و سوابق SSI باید انجام شود.
درصد بیشتر شرکت های تاسیس شده توسط ایرانی های از گروه مسئولیت محدود میباشد
قوانین ثبت شرکت در ترکیه برای اتباع خارجی
بر اساس قوانین قدیمی ثبت شرکت در ترکیه، فرد متقاضی در صورتی می تواند اقدام به ثبت شرکت کند که حتما یکی از شهروندان ترکیه را استخدام کند. ولی با توجه به قوانین جدیدی که برای ثبت شرکت وضع شده است، اتباع خارجی می توانند بدون استخدام شهروندان ترکی اقدام به .ثبت شرکت در ترکیه کنند. به این ترتیب اتباع خارجی می توانند 100 درصد مالک شرکت خود باشند و این امر برای سرمایه گذاران مزیت بزرگی محسوب می شود. شرکت هایی که در کشور ترکیه به ثبت می رسند، می توانند با توجه به قوانین کشور ترکیه، طبق اساسنامه ایی که مشخص کرده اند فعالیت کرده و کسب درآمد کنند. کشور ترکیه در زمینه امور ثبتی و حقوقی کشوری بسیار قانونمند است و نسبت به اجرای مقررات حقوقی سخت گیر است و با افرادی که این قوانین را رعایت نمی کنند، برخورد قانونی می کند.
ولی این قانون در مورد کارمندان شرکت به صورتی دیگر میباشد.
اگر رئیس شرکت تصمیم به استخدام کارمند برای شرکت خود بگیرد اول باید از شهروندان ترک شروع کند چرا که نمیتواند کارمند خارجی استخدام کند مگر به ازای استخدام ٥ شهروند ترک یک کارمند خارجی .
قوانین ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه
در کشور ترکیه ٢١ منطقه ی آزاد تجاری و صنعتی وجود دارد که ثبت شرکت در این مناطق مزایای خیلی زیادی داردو به این دلیل این مناطق جذابیت خاصی برای سرمایه گذاران داردکه میتوان از وجود تسهیلات زیر بنایی قوی و معافیت های قانونی و مالی مختلف نام برد .
معافیت های مالی
درآمدهای حاصله از شرکت های موجود در مناطق آزاد از مالیات بر درآمد معاف خواهد بود.
معافیت از عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده برای کالاها و مواد اولیه ای که از کشور های دیگر وارد مناطق آزاد میشوند.
امکان حضور دراز مدت در مناطق آزاد و تجاری ترکیه
واحدهای تجاری و اداری آماده موجود در مناطق آزاد ترکیه ، به مدت ۱۰ سال برای فعالیتهای تجاری و ۲۰ سال برای فعالیتهای تولیدی اجاره داده می شوند، اما چنانچه سرمایه گذار خود اقدام به احداث نماید، قرارداد اجاره برای فعالیتهای تجاری ۲۰ ساله و برای فعالیتهای تولیدی ۳۰ ساله خواهد بود. قراردادها تا ۹۹ سال قابل تمدید میباشند که میتوانند با مراجعه به سازمان های مربوطه اقدام به تمدید آن نمایند.
انتقال نقدینگی در ترکیه
درآمد حاصل از مشاغل و شرکت هایی که در مناطق آزاد تاسیس شده اند به راحتی میتواند به ترکیه و کشور های دیگر انتقال پیدا کند و برای انتقال به مجوز و اجازه ی خاصی نمیباشد.
زیرساختها
زیر ساخت های موجود در این مناطق ، در کشور ترکیه بسیار پیشرفته بوده و با حداقل بوروکراسی و مراحل اداری در اختیار سرمایه گذاران قرار میگیرد . بیشتر این مناطق در بنادر بزرگ ترکیه قرار دارند که امکان استفاده از حمل و نقل دریایی هم به وجود اید.
قانون سرمایه گذاری مستقیم خارجی برای ثبت شرکت در ترکیه
این قانون شامل ٧ ماده و یک ایین نامه ی اجرایی میباشد ایین نامه ی این قانون هم خود شامل ٤ بخش و ١٣ ماده میباشد که در ماده ی سوم این قانون ، اصول سرمایه گذاری مستقیم خارجی به شرح زیر میباشد.
آزادی سرمایه گذاری و و معاملات داخلی
سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری مستقیم در خاک کشور ترکیه یا انجام معاملات با سرمایه گذاران داخلی آزاد هستند.
سلب مالکیت و مصادره ی اموال
اموال سرمایه گذاران خارجی سلب مالکیت یا مصادره نمیشود مگر در موارد مصالح عمومی باشد که در آن موقعیت هم جبران خصارت خواهد شد.
خروج اموال
سرمایه گذاران برای خارج کردن سرمایه و اموال خود از ترکیه کاملا آزاد هستند و کاملا قانونی بوده.
مالکیت اموال غیر منقول در ترکیه
سرمایه گذاران خارجی برای مالکیت اموال غیر منقول هیچ در خاک ترکیه هیچ ممانعت و محدودیتی ندارند و با سهولیت میتوانند اجام بدهند.
حل اختلاف در قانون سرمایه گذاری
چنانچه اختلاف یا مشکلی برای سرمایه گذار اتفاق بیوفتد ، میتواند از دادگاه و مراجع قانونی مراجعه کند.
ارزش گذاری سرمایه ی غیر نقدی
سرمایه های غیر نقدی بر اساس قوانین تجاریه ترکیه ارزش گذاری میشود.
استخدام کارکنان خارجی
شرکت های خارجی موضوع این قانون میتوانند اتباع خارجی را که از وزارت کار و و فعالیت را دارند استخدام کنند.
افتتاح دفتر نمایندگی
به شرکت های خارجی اجازه داده میشود که دفاتر نمایندگی خود را طبق قانون افتتاح کنند.
ثبت شرکت و پرداخت مالیات
در سال های اخیر میزان ثبت شرکت در کشور ترکیه توسط خارجی های پیشرفت داشته است ، به یاد داشته باشید که پرداخت مالیات شرکتی توسط کد مالیاتی انجام میگیرد و قبل از هر چیزی شما باید اقدام به دریافت کد مالیاتی نمایید.
مراحل مالیاتی ثبت شرکت
درکشور ترکیه قوانین مالیاتی زیادی وجود دارد که موارد زیادی را در بر میگیرد و به یاد داشته باشید که ترکیه هم مانند ایران مبلغی را به عنوان مالیات دریافت میکند . البته در این کشور هیچ راهی برای فرار از مالیات نیست.
اگر شما قصد خرید و فروش ملک یا خودرویی را دارید باید مبلغی به عنوان مالیات به کشور ترکیه پرداخت کنید ، باید به این نکته توجه داشته باشید که نرخ مالیات در کشور ترکیه برای همه ثابت نیست.
در کشور ترکیه شرکت ها هم موظف به پرداخت مالیات هستند به همین دلیل به توضیحات مالیات ثبت شرکت توجه داشته باشید ، در کشور ترکیه شرکت ها با عناوین مختلفی به ثبت میرید.
اولین نکته ای که باید قبل از پیگیری مراحل مالیاتی ثبت شرکت در ترکیه به ان توجه داشته باشید ، میزان درامد است ، چرا که درامد با نرخ مالیات پرداختی رابطه ی مستقیم دارد.
در نظر داشته باشید نرج مالیات میتواند از ١٥ الی ٤٠ درصد متغیر باشد پس برای هر نرخ درامد دهک مالیاتی تعیین شده است و لازم به ذکر است که میزان حقوق های اعلامی بر حسب سالانه است .از پایین ترین میزان درامد شروع کنیم.
شرکت هایی که درامد انها ٢٤ هزار لیر ترکیه است ١٥ درصد مالیات تعلق میگیرد ، ٢٤ الی ٥٣ هزار لیر ٢٠ درصد ، ٥٣ الی ١٩٠ هزار لیر ٢٧ درصد ، از ١٩٠ تا مرز ٦٥٠ هزار لیر باید ٣٥ درصد و در اخر بیشتر از ٦٥٠ هزار لیر ٤٠ درصد مالیات تعلق میگیرد.
معافیت از پرداخت مالیات و یا تخفیف مالیاتی
در نظر داشته باشید که در برخی مواقع این امکان برای شما وجود خواهد داشت که بتوانید در حین طی کردن مراحل مالیاتی ثبت شرکت در ترکیه از تخفیف 5 درصدی مالیات بهره ببرید. البته برای دریافت این تخفیف شما باید شرایطی را داشته باشید که از جمله آنها میتوان به ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد قانونی اشاره کرد. همچنین در دو سال گذشته نیز باید مالیات شرکت به موقع پرداخت شده باشند.یکی دیگر از شرایطی که شما برای دریافت 5 درصد تخفیف در حین طی کردن مراحل مالیاتی ثبت شرکت در ترکیه باید رعایت کنید، عدم داشتن مالیات اضافی است.
به طوری که در دو سال گذشته هیچگونه مالیات اضافهای برای شما در نظر گرفته نشده باشد. همچنین نباید به هیچ عنوان بدهی مالیاتی معوقه داشته باشید و مالیات خود را سر وقت پرداخت کنید.یکی از بخشهایی که در هنگام طی کردن روند مراحل مالیاتی ثبت شرکت در ترکیه باید به آن توجه داشته باشید، بخشهایی از درآمد است که به شما این امکان را خواهند داد تا بابت آنها مالیاتی پرداخت نکنید.
به عنوان مثال در زمانی که 75 درصد از سود حاصل از فروش سهام مشارکت و دیگر مواردی که در هنگام طی کردن مراحل مالیاتی ثبت شرکت در ترکیه به شما گفته خواهند شد، را به مدت دو سال نگهداری کنید، میتوانید از 5 درصد تخفیف پرداخت مالیات در هنگام ثبت شرکت بهره ببرید. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که شما در صورتی که 50 درصد از سود فروش اموال غیرمنقول خود را به مدت دو سال در حساب بانکی شرکت نگهداری کنید، میتوانید از این تخفیف بهرهمند شوید.
نحوه ی دریافت کد مالیاتی برای مراحل مالیاتی ثبت شرکت
همانطور که گفته شد کد مالیاتی به شما کمک میکند بتوانید خرید و فروش راحت انجام بدهید از دیگر کاربرد های این کد میتوان به افتتاح حساب بانکی اشاره کرد .
کد مالیاتی یک کد ١٠ رقمی که توسط دولت ترکیه به اتباع خارجی داده میشود و اگر به طور کلی بخواهیم توضیح بدهیم کد مالیاتی درست مانند کد ملی است که دولت به وسیله ی ان میتواند به تومامی اطلاعات شخصی ما دست پیدا کند
برای دریافت کد مالیاتی دو روش انلاین و حضوری پیشنهاد میشود
افرادی که در ترکیه اقامت داشته میتوانند حضوری به اداره ی مالیات مراجعه و با تحویل یک سری مدارک کد مالیاتی خود را دریافت کنند
مدارک از جمله پاسپورت و یا اگر کارت اقامت (کیملیک ) دریافت کرده اند
و در صورتی که فرد در ترکیه اقامت ندارد با مراجعه به سایت دولت ترکیه و ورود به قسمت اداره ی مالیاتی و اپلود مدارک خود کد مالیاتی را دریافت کند
ولی باید به یاد داشته باشیم که کد مالیاتی شخصی بوده و نباید به کسی فرستاده شود مگر اداره های دولتی
افتتاح حساب شرکتی در بانک های ترکیه به چه صورت است ؟
یکی از کار هایی که بعد ثبت شرکت باید انجام بدید افتتاح حسابی به اسم شرکت میباشد که در اینجا ما برای شما توضیح خواهیم داد.روند افتتاح حساب برای شرکت کمی متفاوت است ، و تنها مدیر و مسئول شرکت اجازه ی افتتاح حساب را دارد.
نحوه ی افتتاح حساب برای شرکت
شرایط افتتاح حساب برای اشخاص حقوقی با حساب حقیقی متفاوت است ، در شرکت ها فقط شخصی میتواند حساب باز کند که مدیر شرکت بوده و حق امضا داشته باشند ، سایر افراد نمیتوانند برای افتتاح حساب اقدام کنند.
اشخاص حقوقی باید مدارک شرکت را به اداره مالیات ترکیه برده تا شماره مالیاتی برای آنها صادر شود و آدرسی در ترکیه را هم به بانک برای دریافت ابلاغیه تحویل دهند، علاوه بر این موارد بانک از آنها یک سری اسناد ترجمه شده شرکت را میخواهد که ثابت شود شرکت ثبت و تاسیس شده است و در حال فعالیت میباشد. با طی کردن این مراحل اشخاص حقوقی میتوانند مثل اشخاص حقیقی برای افتتاح حساب اقدام کنند.
چه حساب های حقوقی و چه حساب های حقیقی باید همیشه مبلغی رو به عنوان سپرده داشته باشند چرا که هر ماه بانک برای نگهداری پول های شما در صندوق ، مبلغی را از حساب کم میکند.البته این اتفاق در صورتی رخ میدهد که شما هیچ استفاده ای از حساب خود نداشته باشید و به آن پولی کسر یا اضافه نشود.
حساب شرکتی در بانک زراعت
حسابها در بانک زراعت دارای iban جهانی بوده که امکان دریافت پول را به هر میزانی را ممکن کرده است ، همچنین امکان استفاده از امکان EFT از طریق بانک موجود است.
این بانک در زمینه ی بانک داری خرد ، بانکداری اختصاصی ، بانک داری شرکتی ، بانکداری سرمایه گذاری ، مدیریت سرمایه گذاری ، و وام مسکن فعالیت میکنند . همچنین بانک زراعت دارای ١٠٠٠ شعبه در سراسر کشور ترکیه میباشد.
این بانک بهترین خدمات ممکن را به مشتریان خود ارائه میدهد ، شما با داشتن کارت این بانک میتوانید در تمام دنیا از تمامی فروشگاه های آنلاین ترکیه خرید کنید. از دیگر ویژگی های این بانک پشتیبانی ٢٤ ساعته است.
شرایط و مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب شرکتی
- کد مالیاتی
- اساسنامه شرکت
- مدارک مربوط به عضویت اتاق بازرگانی ترکیه
- روزنامهها و مدارک تاسیس شرکت در ترکیه
- اسناد فعالیت شرکت در ترکیه
- مدرک تحصیلی لیسانس برای نماینده شرکت
- هزینه لازم برای افتتاح حساب بانکی در ترکیه
برای افتتاح حساب بانکی در ترکیه از ۱۰.۰۰۰ لیر تا ۳۰.۰۰۰ لیر نسبت به شعبه از شما درخواست میکنند. این مبلغ به مدت ۳ ماه نزد بانک به صورت سپرده بدون سود برای افتتاح حساب بانکی پرداخت میشود و تا اتمام این مدت شما دسترسی به این پول نخواهید داشت، بعد از سپری شدن این مدت معمولا این مقدار پول بلوکه شده باز میشود.
توجه داشته باشید که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره در خصوص ثبت شرکت با کارشناسان املاک دلوکس در ارتباط باشید.
جهت مشاوره رایگان در واتساپ با شماره 00905538612234 تماس بگیرید.