شاید بتوان گفت معروفترین شهر در کشور ترکیه استانبول است. همه ما از کودکی بارها نام آن را به عنوان شهری تجاری و شلوغ شنیده ایم. در این مقاله قصد داریم شما را با این شهر شلوغ و پرهیجان آشنا کنیم .
استانبول بزرگترین شهر ترکیه است و در میان 15 شهر بزرگ جهان قرار دارد. استانبول به دلیل وسعتش در اروپا و آسیا شهرت یافته است. این شهر تنها کلان شهر جهان است که در بیش از یک قاره قرار دارد.
شهر استانبول از نظر جغرافیایی بسیار مهم است زیرا تاریخچهای طولانی دارد که در برگیرنده ظهور و سقوط مشهورترین امپراتوریهای جهان است. این شهر به دلیل حضور در این امپراتوریها نیز دستخوش تغییرات مختلفی شده است.
تاریخچه شهر استانبول در طول تاریخ
دوران بیزانس
اگرچه استانبول ممکن است در اوایل 3000 قبل از میلاد مسکونی بوده باشد، اما تا زمانی که استعمارگران یونانی در قرن هفتم قبل از میلاد به این منطقه رسیدند شهر نبود. استعمارگران توسط شاه بیزاس رهبری میشدند و به دلیل موقعیت استراتژیک در امتداد تنگه بسفر در آنجا ساکن شدند. شاه بیزاس این شهر را به نام خود بیزانس نامید.
دوران امپراتوری روم (330–395)
بیزانس در دهه 300 بخشی از امپراتوری روم شد. در این مدت، امپراتور روم، کنستانتین کبیر، بازسازی کل شهر را بر عهده گرفت. هدف او این بود که آن را برجسته کند و بناهای تاریخی شهر را شبیه به آنچه در روم یافت میشود بسازد. در سال 330 کنستانتین این شهر را به عنوان پایتخت کل امپراتوری روم اعلام کرد و نام آن را به قسطنطنیه تغییر داد. در نتیجه استانبول رشد کرد و رونق گرفت.
دوران امپراتوری بیزانس (روم شرقی) (395-1204 و 1261-1453)
با این حال، پس از مرگ امپراتور تئودوسیوس اول در سال 395، تحولات عظیمی در امپراتوری رخ داد زیرا پسرانش به طور دائم آن را تقسیم کردند.
جمهوری ترکیه (1923–اکنون)
پس از جنگ جهانی اول، جنگ استقلال ترکیه اتفاق افتاد و استانبول در سال 1923 بخشی از جمهوری ترکیه شد. استانبول پایتخت جمهوری جدید نبود و در سالهای اولیه تشکیل آن نادیده گرفته شد. اما در دهههای 1940 و 1950، استانبول دوباره ظهور کرد. میادین عمومی جدید، بلوارها و خیابانها ساخته شدند و بسیاری از ساختمانهای تاریخی شهر تخریب شدند.
در دهه 1970، جمعیت استانبول به سرعت افزایش یافت و باعث شد که شهر به روستاها و جنگلهای مجاور گسترش یابد و در نهایت یک کلان شهر بزرگ جهانی ایجاد شود.
استانبول امروز
بسیاری از مناطق تاریخی استانبول در سال 1985 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد. علاوه بر این، به دلیل موقعیت آن به عنوان یک قدرت در حال ظهور جهانی، تاریخ و اهمیت آن برای فرهنگ در اروپا و جهان، استانبول به عنوان پایتخت اروپا تعیین شد.
استانبول در نقشه ترکیه
همانطور که تا به اینجا خواندید استانبول از زمان های قدیم خواستگاه پادشاهان زیادی بوده است. این شهر به دلیل موقعیت استراتژیک و تجاری در منطقه ای مهم قرار گرفته است. چند کانال مهم آبی در این شهر قرار دارد که شاهراه ارتباطی بین آسیا و اروپا را شامل میشوند.
استانبول در غرب ترکیه قرار گرفته است. این شهر که در قدیم با نام قسطنطنیه شناخته میشد مرکز صنعت ترکیه قدیم بود. با وابستگی بیشتر ترکیه با اتوماسیون این شهر در صد سال گذشته پیشرفت چشمگیری را داشته است. شهر استانبول از دو منطقه ی اروپایی و آسیایی تشکیل شده است.
ایرانیان زیادی هر ساله این شهر را برای مسافرت و یا زندگی انتخاب میکنند. یکی از دلایل این انتخاب اخذ شهروندی ترکیه است که شما میتوانید از روش های مختلفی آن را دریافت کنید. یکی از این روش ها با خرید ملک در ترکیه به ارزش ۴۰۰ هزار دلار است.
استانبول روی نقشه ترکیه
حالا که تا اینجا آمده اید، دیدن استانبول روی نقشه خالی از لطف نیست. همانطور که در نقشه مشاهده میکنید استانبول یک کلان شهر است که توسط دریا احاطه شده است. دریایی که یکی از بزرگترین را های ارتباطی از آسیا به اروپا میباشد.
سفر به استانبول برای ایرانی ها
برای سفر از استانبول به تهران شما محدودیتی نخواهید داشت. هر روزه چند پرواز از تهران به استانبول و برعکس صورت میگیرد. شما با داشتن پروازی بین ۳ تا ۴ ساعت به راحتی در یکی از فرودگاه های استانبول فرود می آیید.
استانبول دارای چند فرودگاه است که فرودگاه سبیحا گوگچن دومین فرودگاه بزرگ بین المللی محسوب میشود. برای کمک در رزرو بلیط میتوانید با همکاران ما تماس بگیرید.
مکان های دیدنی استانبول
این شهر (به طور رسمی پس از تأسیس جمهوری ترکیه به استانبول تغییر نام داده است) به طور آزادانه با بقایای باشکوه تاریخ طولانی و درخشان آن مشهور شده و جاذبههای گردشگری آن هر کسی را تحت تأثیر قرار میدهد.
مسجد ایاصوفیه
گفته می شود هنگامی که امپراتور بیزانس، ژوستینیانوس برای اولین بار در سال 536 میلادی وارد کلیسای تمام شده خود شد، فریاد زد: ” خدایا من برای چنین کاری انتخاب شدهام. ای سلیمان، من از تو پیشی گرفتم!”
این مسجد پس از فتح قسطنطنیه توسط ارتش عثمانی، تا تبدیل بیشتر آن به موزه در قرن بیستم و تبدیل مجدد آن به مسجدی فعال در سال 2020، ایاصوفیه یکی از ارزشمندترین بناهای دیدنی استانبول باقی مانده است.
کاوش در کاخ توپکاپی (Topkapı Sarayı)
این کاخ باشکوه در کنار تنگه بسفر اولین بار توسط محمد فاتح در قرن پانزدهم ساخته شد و محل زندگی و حکومت سلاطین امپراتوری عثمانی بود.
این مجموعه وسیع، نمایشی خیره کننده از هنر اسلامی است، با حیاطهای مجلل که با کاشیکاریهای پیچیده با دست نقاشی شده است و اتاقهایی با تزئینات مجلل را به هم متصل میکند که همگی با دیوارها و برجهای نقوشدار محدود شدهاند.
از بسیاری از نقاط برجسته اینجا، محبوب ترین آنها مجتمع حرم است (جایی که بسیاری از کنیز و فرزندان سلطان روزهای خود را در آنجا میگذرانند). بارگاه دوم، جایی که میتوانید از میان آشپزخانههای کاخ بزرگ قدم بزنید و در فضای داخلی خیرهکننده اتاق شورای امپراتوری با هیبت بایستید. و بارگاه سوم که شامل اتاقهای شخصی سلطان بود.
بارگاه سوم همچنین مجموعهای چشمگیر از یادگارهای پیامبر اسلام را در اتاق نگهبانی مقدس به نمایش میگذارد و خانه خزانه داری امپراتوری است، جایی که با انباری از اشیاء طلایی درخشان و جواهرات گران بها مواجه میشوید چشمان شما مجذوب خود می کند.
برای دیدن کامل کاخ توپکاپی، حداقل به نیم روز نیاز دارید.
بازدید از مسجد آبی (سلطان احمد کامی)
هدیه معماری بزرگ سلطان احمد اول به پایتختش، این مسجد زیبا بود که امروزه معمولاً به نام مسجد آبی شناخته میشود.
این مسجد که بین سالهای 1609 تا 1616 ساخته شد، پس از اتمام کار، غوغایی در سراسر جهان اسلام برانگیخت، زیرا دارای شش مناره (همان تعداد مسجد بزرگ مکه) بود. هفتمین مناره در نهایت به مکه هدیه داده شد.
این مسجد نام مستعار خود را از تزئینات داخلی دهها هزار کاشی ایزنیک گرفته است. تمام جلوه فضایی و رنگی فضای داخلی، مسجد را به یکی از بهترین دستاوردهای معماری عثمانی تبدیل کرده است.
لذت گشت و گذار در سفر به استانبول، سرگردانی در میان باغ هایی است که بین مسجد آبی و ایاصوفیه قرار گرفته اند تا گنبدهای دوئل خود را در شکوه دوقلو تجربه کنند. هنگام غروب بیایید تا فضای بیشتری داشته باشید، زیرا صدای اذان به گوش میرسد.
درست پشت مسجد کبود، بازار آراستا قرار دارد. مکانی عالی برای توقف خرید زیرا مغازههای صنایع دستی اینجا سوغاتیهای باکیفیت می فروشند.
حتی اگر علاقه ای به خرید ندارید، برای دیدن موزه موزاییک کاخ بزرگ، که بین بازار آراستا و مسجد قرار دارد، به اینجا سر بزنید.
این موزه کوچک قطعه 250 متر مربعی از سنگفرش موزاییکی را که در دهه 1950 در اینجا کشف شد، به نمایش میگذارد.
به زیرزمینی در باسیلیکا سیسترن (Yerebatan Sarnıçı) بروید
آب انبار باسیلیکا یکی از شگفت انگیزترین جاذبههای گردشگری استانبول است. این تالار زیرزمینی عظیم و کاخ مانند که با 336 ستون در 12 ردیف پشتیبانی میشود، زمانی منبع آب امپراتوری امپراتوران بیزانس بود.
این پروژه توسط کنستانتین کبیر آغاز شد اما توسط امپراتور ژوستینیان در قرن ششم به پایان رسید. بسیاری از ستونهای مورد استفاده در ساخت و ساز از سازههای کلاسیک قبلی بازیافت شدهاند و دارای حکاکیهای تزئینی هستند.
معروف ترین آنها پایه ستونهای معروف به سنگهای مدوسا در گوشه شمال غربی با حکاکیهای سر مدوسا است. بازدید از اینجا بسیار خوب است و ستونها به زیبایی روشن شده اند و آب نرم و ثابتی در اطراف جاری است.
در هیپودروم (میدان سلطان احمد) قدم بزنید
هیپودروم باستانی توسط سپتیمیوس سوروس در سال 203 میلادی آغاز شد و توسط کنستانتین کبیر در سال 330 میلادی تکمیل شد. اینجا مرکز زندگی عمومی بیزانس و صحنه بازیهای باشکوه و ارابه دوانی و همچنین درگیریهای جناحی بود.
امروزه چیز زیادی از هیپودروم برای دیدن باقی نمانده است، به جز بخش کوچکی از دیوارهای گالری در ضلع جنوبی، اما At Meydanı (پارک) خانه انواع بناهای تاریخی است.
در ضلع شمال غربی یک فواره قرار دارد که توسط امپراتور آلمان ویلیام دوم در سال 1898 به سلطان عثمانی اهدا شد.
سپس سه اثر باستانی به سمت جنوب غربی میروند: یک ابلیسک مصری به ارتفاع 20 متر (از هلیوپولیس). ستون مار توسط کنستانتین از دلفی به اینجا آورده شد. و یک ابلیسک سنگی که در ابتدا با روکش برنزی با روکش طلا پوشیده شده بود تا اینکه توسط سربازان چهارمین جنگ صلیبی در سال 1204 به سرقت رفتند.
خرید در بازار بزرگ (Kapali Çarşı)
برای بسیاری از بازدیدکنندگان، گشت و گذار در بازارهای قدیمی استانبول به اندازه موزهها و جاذبههای جذاب است و بازار بزرگ جایی است که همه به آنجا میآیند. این بازار بزرگ سرپوشیده اساساً اولین مرکز خرید جهان است که یک محله کامل شهر را در بر میگیرد و با دیوارهای ضخیم بین مسجد نوروسمانیه و مسجد بیازیت احاطه شده است.
ورود به بازار از طریق یکی از 11 دروازه است که از آنجا پیچ و خم مسیرهای طاقدار با مغازهها و غرفههایی که هر سوغات و صنایع دستی ترکیه را که می توانید تصور کنید می فروشند، منطقه را پوشانده است.
مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه که در بالای تپه بالای منطقه سلطان احمد قرار دارد، یکی از شناخته شده ترین بناهای استانبول است.
این بنا برای سلطان سلیمان اول (معمولاً به نام سلیمان باشکوه شناخته می شود؛ سلطنت 1520-1566) توسط معمار مشهور عثمانی، سینان، که مسئول بسیاری از بناهای تاریخی دوره عثمانی در ترکیه از جمله مسجد سلیمیه در ادرنه است، ساخته شده است.
فضای داخلی مسجد سلیمانیه، که توسط گنبد سر به فلک کشیده 53 متری آن غالب شده است، به دلیل تناسبات هماهنگ و وحدت طراحی آن قابل توجه است.
خارج از محوطه باغ آرام، یک گورستان جالب مربوط به دوران عثمانی قرار دارد، که همچنین محل استقرار قبرهای سلطان سلیمان و همسرش Haseki Hürrem Sultan (که اغلب در خارج از ترکیه به نام Roxelana شناخته میشود) است.
کاخ دولما باغچه استانبول
کاخ مجلل و پرآذین دولما باغچه تأثیر آشکار دکوراسیون و معماری اروپایی را بر امپراتوری عثمانی در قرن نوزدهم نشان میدهد. این کاخ که توسط سلطان عبدالمجید اول در سال 1854 ساخته شد، جایگزین کاخ توپکاپی به عنوان اقامتگاه اصلی سلاطین شد.
کاخ دولما باغچه همچنین در سالهای تأسیس جمهوری ترکیه به عنوان یک اقامتگاه رسمی مورد استفاده قرار می گرفت و آتاتورک (بنیانگذار ترکیه مدرن) در سال 1938 در اینجا درگذشت.
فضای داخلی، عناصر روکوکو، باروک، نئوکلاسیک و عثمانی را با لوسترهای کریستالی ماموت، استفاده آزادانه از طلا، اثاثیه به سبک فرانسوی و سقفهای نقاشیشده ترکیب میکند تا سبکی خیرهکننده از رنسانس ترکی با شکوه ایجاد کند.
جنبه های مختلف استانبول
ناحیه بی اوغلو اغلب پرا نیز نامیده میشود. در اینجا تأثیر افراد با پیشینه های مختلف فرهنگی هنوز هم رواج دارد. بنابراین بی اوغلو نه تنها مرکز تجارت استانبول است، بلکه مرکز این شهر برای هنر و سرگرمی است. با محلههایی مانند میدان تکسیم، گالاتاسارای، تونل یا تارلاباسی، شلوغترین تفریحات شبانه در استانبول را نیز دارد.
طرف آسیایی گوشه آرام تر استانبول است. این شهر ابتدا با نام کلسدون شناخته شد و یکی از بزرگترین مناطق شهر را تشکیل میدهد. اگرچه Kadiköy اولین ایستگاه برای اکثر افرادی است که به استانبول میآیند، بخش آسیایی به خاطر بازار تاریخی خود مشهور است.
از سوی دیگر، جزایر پرنس برای یک تعطیلات آخر هفته ایده آل هستند. در یک روز آفتابی با کشتی به Kinaliada، Heybeliada یا Büyükada بروید. هر سه این جزایر به خاطر صومعهها و کلیساهایشان که برای بازدیدکنندگان باز هستند، مشهور هستند. بیشتر بازدیدکنندگان جزایر را از طریق دوچرخه کشف میکنند که میتوان آن را با چند لیر اجاره کرد.
این شبه جزیره تاریخی به خاطر تعداد زیادی موزه و بناهای تاریخی شناخته شده است. کنستانتین این قسمت از شهر را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرده بود و گنجینههای معماری و فرهنگی بسیاری را از خود به جای گذاشته بود.
کیفیت زندگی در استانبول
برای خارجیهایی که به دنبال زندگی ارزان و دائمی در یک کشور مدیترانهای هستند، زندگی در ترکیه و شهر استانبول چیزهای زیادی برای ارائه دارد. همان ویژگیهایی که گردشگران را به ترکیه میکشاند برای مهاجرانی که به دنبال اقامت در استانبول هستند نیز جذاب است.
بناهای باستانی ترکیه، فرهنگ متنوع، سواحل و خطوط ساحلی زیبا هم مورد علاقه گردشگران و هم ساکنان این کشور و شهر استانبول است. روش آسان درخواست ویزا، سیستم حمل و نقل خوب، استاندارد بالای درمان پزشکی و هزینه معقول زندگی، همگی دلایل جذابیت ترکیه و شهر استانبول برای بازدیدکنندگان هستند.
نقل مکان به استانبول
وقتی به استانبول فکر میکنید، احتمالاً اولین چیزی که به ذهن میرسد بازارهای ترکیه و ساختمانهای تاریخی مانند ایاصوفیه است. در واقع استانبول فقط مرکز فرهنگی ترکیه نیست. این شهر همچنین دارای میراث چشمگیر است.
در زمانهای قدیم، بسیاری از مردم به پیشینیان استانبول، که در آن زمان به نام بیزانس، بعداً به عنوان قسطنطنیه یا بیزانس شناخته میشد، نقل مکان می کردند. این شهر پایتخت سه امپراتوری متوالی بود و شاهد هجوم انواع گروه های قومی بوده است. آنها به عنوان استعمارگر، شهرک نشین، تاجر، فاتح، یا اقلیت مهاجر آمدند، اما همه آنها اثر خود را به جا گذاشتند.
امروزه استانبول نه تنها بزرگترین شهر ترکیه است بلکه افرادی که به ترکیه میآیند، یک فرهنگ پویا، یک جامعه مدرن و یک اقتصاد پویا را تجربه خواهند کرد.
دو قاره، یک شهر
آیا توجه کردهاید که چگونه بسفر شهر را به دو نیم میکند؟ استانبول به طور همزمان در اروپا و آسیا واقع شده است و به افرادی که به استانبول مهاجرت میکنند این شانس را میدهد که همزمان در دو قاره باشند. موقعیت مکانی، آن را به پلی بین شرق و غرب تبدیل کرده است.
تنگه بسفر همیشه یک گذرگاه مهم بوده است. این تنگه دریای سیاه را در شمال به دریای مرمره در جنوب متصل میکند. به این ترتیب، اهمیت اقتصادی استانبول را افزایش داده است. نقل مکان به استانبول شما را به مکانی میبرد که ویژگیهای تعیین کننده دو قاره، با انبوهی از مکانهای تاریخی، مناظر زیبا و آب نماها به هم میپیوندند.
مرحله اول: مجوز کار شما
اگر به دلایل کاری به استانبول میروید، ابتدا باید مجوز کار، ویزای کار و اجازه اقامت داشته باشید. اولین قدم، یافتن سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود است. در آنجا باید برای مجوز کار و سپس برای ویزای کار به این ترتیب اقدام کنید.
درباره اجازه کار در ترکیه و جزئیات آن در مقالات قبلی صحبت کردهایم.
آیا مردم استانبول انگلیسی صحبت می کنند؟
هر فرد بالای 20 سال احتمالاً تا حدودی انگلیسی بلد است زیرا سیستم مدارس دولتی استانبول در 20 سال گذشته آموزش ابتدایی را به زبان انگلیسی ارائه میدهد.(درباره تحصیل در ترکیه در مقالات قبلی صحبت کردهایم).
برجسته ترین دانشگاههای ترکیه نیز زبان انگلیسی را به عنوان زبان اصلی تدریس خود دارند، بنابراین اگر قصد تحصیل در استانبول را دارید کار چندان سختی نخواهد بود.
در حالی که تنها 17 درصد از جمعیت میتوانند به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنند، این ارقام واقعاً منعکس کننده چیزی نیست که بسیاری از مهاجران در هنگام اقامت در ترکیه با آن مواجه میشوند. برای بازدیدکنندگان بین المللی، ترکیه در رتبه ششم جهان قرار دارد.
انگلیسی اغلب صحبت میشود و ممکن است آن را از زبان خارجیانی که در شهرهای بزرگی مانند استانبول، ازمیر، یا آنکارا و همچنین در هر شهر ساحلی توریستی زندگی میکنند بشنوید.
5 مرکز خرید برتر استانبول
از ماه می 2020، 411 مرکز خرید در استانبول وجود دارد. ما 5 مرکز خرید برتر استانبول را در زیر با توجه به سؤالات متداول بازدیدکنندگانی که میخواهند در استانبول خرید کنند، فهرست کردهایم. بیشتر مراکز خرید استانبول با مترو یا حملونقل عمومی به راحتی قابل دسترسی هستند، مناسب کودکان هستند و از مناطق توریستی مانند سلطان احمد یا تکسیم (به جز مرکز خرید استانبول) دور نیستند.
مجموعه خوبی از برندهای محلی و با کیفیت ترکیه، پارکهای موضوعی، سالنهای غذاخوری بزرگ با سلیقههای محلی، آکواریومها، تئاترهای بزرگی که میتوانید موزیکالهای برادوی و خیلی چیزهای دیگر را در این 5 مرکز خرید برتر مشاهده کنید، پیدا خواهید کرد.
مرکز خرید استانبول (mall of Istanbul)
مال استانبول یکی از بهترین مراکز خرید استانبول است و میزبان برندهای مطرح جهان، که با مفهومی که دارد و واحدهای متفاوتی که در خود جای داده است، به عنوان کاربردی ترین مرکز خرید استانبول توجهها را به خود جلب کرده است. یک پارک موضوعی بزرگ در این مرکز خرید وجود دارد. این میتواند یکی از کارهای خوب برای بچهها در استانبول باشد.
چگونه به مرکز خرید استانبول برویم؟
تاکسی به استانبول مال حدود 90 تا 120 لیر ترکیه (بسته به ترافیک) از میدان تکسیم هزینه خواهد داشت.برای دسترسی به مرکز خرید نیز می توانید از مترو استفاده کنید. باید از تکسیم به خط مترو ینیکاپی M1 تا ایستگاه اتوگار بروید. در آنجا باید به خط Bagcilar/Kirazlı تغییر مسیر دهید. هنگامی که به ایستگاه Kirazli رسیدید، باید یک خط دیگر به مترو Başakşehir عوض کنید و در ایستگاه İkitelli Sanayi پیاده شوید. شاتلهای رایگان مرکز خرید در ایستگاه وجود دارد که شما را تا مرکز خرید میبرد.
مرکز خرید پارک ایستینیه
فرض کنید یکی از گران ترین مراکز خرید استانبول است. اگر به دنبال جواهرات لویی ویتون یا تیفانی هستید، این مرکز خرید شماست. در منطقه سارییر واقع شده و بعد جدیدی به مفهوم خرید استانبول بخشیده است.
این مرکز خرید با مساحت 242000 مترمربع، انواع پارک مرکزی سرسبز و روباز، منطقه مد، خرید در کنار خیابان، مرکز سرگرمی کودکان به مساحت 1500 مترمربع، باشگاه ورزشی و تفریحی کنار تپه را ارائه میکند.
مرکز خرید زورلو
مرکز خرید زورلو محل جدید گردهمایی در استانبول است. این مجتمع تجاری دارای برندهای لوکس، مرکزی برای هنرهای نمایشی، هتل 5 ستاره، دفاتر و اقامتگاه است. در این مرکز خرید یک مرکز نمایش وجود دارد که در آن می توانید موزیسینهای معروف و موزیکالهای برادوی را تماشا کنید.
مرکز خرید استانبول Cevahir
مرکز خرید Cevahir بزرگترین مرکز خرید استانبول و اروپا و دومین مرکز خرید بزرگ جهان بود تا زمانی که Mall of Istanbul عنوان را به خود اختصاص داد. مرکز خرید Cevahir در سمت اروپایی استانبول در شیشلی واقع شده است. تقریباً از هر نقطهای از شهر میتوانید به راحتی با حمل و نقل عمومی به مرکز خرید Cevahir در استانبول برسید. بازدیدکنندگانی که با مترو میآیند، می توانند مستقیماً از ایستگاه وارد مرکز خرید شوند.
مرکز خرید فروم استانبول
مرکز خرید فروم استانبول بزرگترین مرکز خرید استانبول یکی از بهترین مراکز خرید اروپا است. از مترو دسترسی آسانی دارد و آکواریوم معروف Sea life در آن قرار دارد.
مراکز خرید بزرگ و مرکزی دیگری نیز در استانبول وجود دارند که جزو 5 مرکز خرید برتر لیست استانبول نیستند. اما ارزش دیدن را دارند.
- مرکز خرید Akmerkez
- مرکز خرید Marmara Forum،
- مرکز خرید Kanyon
- مرکز خرید Olivium Outlet
- مرکز خرید Nisantasi
- مرکز خریدViaport Outlet
- مرکز خرید Historia (خیلی نزدیک به منطقه سلطان احمد)
تنها تعدادی از مراکز خرید استانبول هستند.